Animalele „în surplus” din grădinile zoologice ar putea fi sacrificate, vânate și folosite pentru circ. Doi deputați români propun modificarea legislației

Animalele „în surplus” din grădinile zoologice ar putea fi sacrificate, vânate și folosite pentru circ. Doi deputați români propun modificarea legislației
Animalele „în surplus” din grădinile zoologice ar putea fi sacrificate, vânate și folosite pentru circ. Doi deputați români propun modificarea legislației
Publicat: 04/03/2021, 17:58
Actualizat: 04/03/2021, 23:50

Surplusul de exemplare  din speciile sălbatice din grădinile zoologice ar putea fi sacrificate, vânate și folosite pentru circ. O  modificare a Legii Grădinilor zoologice și acvariilor publice ar putea  permite ca sacrificarea animalelor  din grădinile zoologice, conform unui amendament propus de doi deputati.

Doi deputați propun sacrificarea animalelor „în surplus” din grădinile zoologice

Potrivit Digi24, deputatii care au propus modificarea Legii grădinilor zoologice si acvariilor publice sunt Calotă Florică Ică și Maria Stoian, deputați PNL. Potrivit amendamentului, surrplusul de exemplare din speciile sălbatice, provenite din înmulțirea în captivitate, ar urma să fie folosit pentru repopularea complexurilor de vânătoare și circurilor.

Surplusul prevăzut la art.12 alin.(2) lit.b) poate fi folosit pentru popularea/repopularea complexurilor de vânătoare, manejurilor si circurilor sau vândut pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”.

Prin vânzarea animalelor sălbatice s-ar asigura grădinilor zoologice, „efecte pozitive asupra animalelor rămase” și asupra activității economice a grădinilor zoologice.

„Surplusul de exemplare din speciile sălbatice provenite din înmulțirea in captivitate, pentru care condițiile de păstrare în grădinile zoologice nu mai sunt conforme, fiind refuzat în scris transferul acestora la alte unități similare”.

BBC: Câte animale sănătoase sunt sacrificate în grădinile zoologice?

Oricât de reprobabilă moral pare practica uciderii animalelor excedentare, este o realitate și face parte din difeite negocieri pentru multe grădini zoologice. Într-un eseu al BBC News de Hannah Barnes, intitulat „Câte animale sănătoase sunt sacrificate în grădinile zoologice? aflăm: că una dintre părțile implicate, Grădina Zoologică și Acvariilor nu publică aceste înregistrări și nu face publicitate numărului de animale sănătoase care au fost sacrificate, dar directorul executiv, dr. Lesley Dickie, estimează că undeva între 3.000 și 5.000 de animale sunt „gestionate-eutanasiate” în grădinile zoologice din Europa.

Potrivit World of Online Zoo Animal Exchange, aceste  animale sunt adesea vândute și tranzacționate printr-o bază de date online: Asociația Grădinilor Zoologice și Acvariilor (AZA) Animal Exchange.

Controverse în ceea ce privește vânzarea animalelor sacrificate din grădinile zoologice

Deși grădinile zoologice promovează frecvent conservarea speciilor pe cale de dispariție prin declarațiile lor de misiune, bunăstarea animalelor ia adesea un loc în spate atunci când valoarea monetară a unui anumit animal nu mai merită timpul și energia pe care grădina zoologică le investește. Dacă nu sunteți cineva care achiziționează abonamente sezoniere la grădina zoologică care vizitează de mai multe ori pe tot parcursul anului, tranzacțiile  cu animale sunt de obicei trecute cu vederea, deoarece publicul nu observă când un animal dispare sau este înlocuit. Ca o sursă presupusă a fi de renume, grădinile zoologice susțin că tratează și intermediază doar cu instituții acreditate de Asociația Americană a Grădinii Zoologice și a Acvariului care apreciază bunăstarea animalului.

Cu toate acestea, de-a lungul anilor, s-au făcut multe reclamații împotriva unui număr de instituții care au vândut animale, fie direct, fie indirect, unor persoane sau instituții care nu au în vedere interesele cele mai bune ale animalelor. Unele animale sunt vândute direct în rezerve de vânat, în timp ce altele sunt aduse la licitație. Traseul unde merg animalele nu este întotdeauna ușor accesibil și majoritatea cazurilor care expun aceste tranzacții au fost prin muncă sub acoperire.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Vidrele de mare folosesc unelte pentru a avea acces la pradă mai mare și pentru...
×